PAST CONTINUES TENSE TEST -WITH ANSWER KEY-

7th Class 8th Class ENGLISH KNOWLEDGE grammar GRAMMAR EXERCISES Past Continues Tense Past Tenses PRE-INTERMEDIATE (A2)

     Past Continuous Tense (QUIZ)

 (ANSWER KEY IS AT THE END OF THE TEST)

1)Yesterday morning at 8 o’clock,I………………..breakfast.

a)was                                  b)am have

c)was  having                       d)have

 

2)My sister …………………………..music when I came.

a)was listening to                 b)was sleeping to

c)are listening to                 d)do listens to

 

3)Cem ……………………………….a book in the book store yesterday.

a)was looking for                b)look

c)is looking for                    d)have look

 

4)At this time last week, my brother ………………….his  car in the garage.

a)is repairing                      b)have repaire

c)was repairing                   d)repairing

 

5)…………………….you ………………..with your classmate ,when the teacher   explained the subject?

a) was-talking                     b)were-talking

c) is-talk                             d)have-talking

 

6)………………………..I saw him , she …………………………………to  Supermarket.

a)While-were going             b)When-was going

c)When-is going                  d)While-does going

 

7)………………………………Selim was playing football he …………..his leg.

a)While-broke                   b)When-broke

c)While-was breaking        d)When-was breaking

 

8)……………………………the manager …………….me ,I was walking in the garden.

a)While-call                       b)When-is calling

c)When-called                    d)While-are calling

 

9)When I ……………..in the classroom ,everybody…………………..at me.

a)fall-is laughing                b)falled-was laughing

c)fell-was laughing             d)felt-laughing

 

10)When my favourite team ………….I  ………………it.

a)score-wasn’t  watching    b)scored-weren’t watching

c)has scored-hasn’t watched   d)scored-wasn’t watching

 

11)When I ……………the door,I………………….our next door neighbour.

a)was opening-was see      b)open- see

c)opened- saw                   d)am opening-was seeing

12)When she …………………the party ,everybody…………………

a)arrive-dancing               b)arrived-was dancing

c)was arriving-was dancing      d)has arrived –is dancing

 

13)While Ali …………shower,my mother……………………

 

a)had-came                      b)was having-came

c)was having-come           d)is having-caming

 

14)Avril………………..to the teacher…………….he was asking questions to the students.

a)wasn’t listening-while     b)weren’t listening-while

c)isn’t listening-when        d)doesn’t listens-when

 

 

15)Where …………….you ………….-…………I saw you?

a)were- going-when           b)was- going-while

c)has- gone-when              d)did-going-while

 

16)My mother  was cooking meal…………..my father ……………………………….

a)While –phoned               b)When-was phoning

c)While-is phoned             d)When-phoned

 

17)…………………………….the accident happened  on the other road ,I  was driving.

a)When                            b)While

cWho                               d)Which

 

18)Jack…………..lesson when their family  was abroad .

a)were  study                    b)wasn’t studing

c)is study                          d)has study

 

19)There……………a good film on TV last night.

a)is         b)has      c)  do       d)   was

 

                     GOOD LUCK  !

ANSWER KEY:

1-C  2-A  3-A  4-C  5-B  6-B  7-A  8-C  9-C  10-D

11-C  12-B  13-B  14-A  15-A  16-D  17-A  18-B  19-D

 

 

 

2 thoughts on “PAST CONTINUES TENSE TEST -WITH ANSWER KEY-

  1. Excellent post. I was checking constantly this blog
    and I am impressed! Very useful info particularly the last
    part 🙂 I care for such info a lot. I was looking for this
    certain info for a very long time. Thank you and best of luck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *